Konijnen buiten het hok laten

Konijnen hebben veel beweging nodig anders worden deze net zoals mensen dik, tevens zal de conditie van het konijn dermate verslechteren wanneer deze niet regelmatig los kan lopen. In deze blog wil ik graag iets vertellen over het los laten lopen van het konijn.


De omgeving

Voor een konijn dient ten alle tijden de omgeving veilig te zijn, konijnen zijn knaagdieren en zij dienen om deze reden beschermt te worden tegen dingen die gevaarlijk voor hen zijn.
Zorg ervoor dat de ruimte waarin uw het konijn los laat lopen ten alle tijden veilig is. Werk kabels weg in kabelgootjes of zorg ervoor dat uw konijn hier niet bij kan. Hetzelfde geldt voor mogelijke giftige planten voor uw konijn (als u het konijn in de tuin laat rondlopen).
Bij de dierenspeciaalzaak kunt u eventueel een ren kopen om een bepaald gebied voor uw konijn af te zetten.

Het konijnenhok


Veel konijneneigenaren hebben een konijnenhok waarvan het onderste deel een plastic bak is en het bovenste deel is voorzien van traliewerk. Meestal zitten in deze hokken een deurtje.
Het is raadzaam om een gehele zijde op te klappen dan enkel het deurtje, indien u enkel het deurtje openzet kan het voorkomen dat uw konijn achter het deurtje blijft hangen. Wanneer het gehele deel van de konijnenkooi wordt opgeklapt dan is dit probleem verholpen.

Geen opmerkingen: